فرمانداری شهرستان شیراز
شماره خبر: 23140
تاریخ انتشار: 1395/09/16 18:12
فرماندار شیراز : هدف صدور مجوز نانوایی رعایت استانداردو ایجاد رقابت در تولید نان با کیفیت است



 فرماندار شیراز : هدف صدور مجوز نانوایی رعایت استانداردو ایجاد رقابت در تولید نان با کیفیت است

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شیراز حیدر عالیشوندی فرماندار و رییس کمیته آرد و نان شهرستان شیراز در دومین جلسه کمیته آرد و نان ویژه بررسی و تعیین شاخصهای صدورمجوز نانوایی در سالن جلسات فرمانداری شیراز گفت : ارتباط مستقیم کیفیت نان با سلامت جامعه برهیچ کس پوشیده نیست .نظارت بر نانوایی ها نباید صرفاً رفع تکلیف و به یک  بازدید و اعمال جریمه خلاصه شود، چرا که هدف ما از بازدید رضایتمندی شهروندان است که اگر محقق نشود کار کارشناسی  درستی صورت نگرفته است.

وی  با اشاره  رویکرد دولت در سال اقتصاد مقاومتی گفت : ضمن اینکه نانوایی ها به لحاظ قانونی و شرعی موظفند نان را با کیفیت مناسب در اختیار مشتری ها قرار دهند، دولت و دستگاه‌های مسئول نیز موظفند در جهت حفظ حقوق مصرف کنندگان از هدر رفتن سرمایه‌ها و نعمتهای کشور جلوگیری کنند تا مردم با پرداخت هزینه ؛  نان را  با کیفیت مطلوب دریافت کنند

 برخی صاحبان نانوایی‌ها به دلیل  پرداخت دستمزد کمتر افرادی را در نانوایی خود استخدام کرده‌اند که آموزش‌های لازم و تخصصی را ندیده‌اند .ایشان به تاکید و شرط لازم در آیین نامه ها و ضوابط  جدید صدور مجوز نانوایی منوط به آموزش و داشتن مدرک حرفه ای فرد متصدی اشاره نمود و بیان نمود : در بحث نیروی انسانی ماهر و آموزش دیده و شاغل در واحد نانوایی به هیچ وجه کوتاه نخواهیم آمد چرا که امام صادق(ع) نیز فرموده اند : هرصنعتگری برای درآمد زایی نیازمند سه خصلت است: مهارت و تخصص در کار، ادای امانت در کار و علاقه‌مندی به صاحب کار

فرماندار و رییس کمیته آرد و نان شهرستان شیراز  به اهمیت نان در جامعه اشاره کرد و بیان داشت: نان از موضوعات مهم جامعه ماست که از آن به عنوان یک پدیده اجتماعی نیز یاد می شود وغفلت و  کم کاری در آن چه قانونی و چه شرعی غیر قابل بخشش است . آرد و نان يك بحث حياتي است و هيچ جايگزيني ندارد و بايد با دقت و نظارت كامل امور در جهت برطرف نمودن مشكلات  و ارایه  خدمات مطلوب و با کیفیت در کنار رقابت سالم اهتمام جدي صورت پذیرد.

فرماندار شیراز  افزود : هیچ کس بدون اجازه کار گروه آرد و نان شهرستان شیرازو کمیسیون نظارت استان؛ حق واگذاری و صدور مجوز را ندارد.هدف ما صدور مجوز برای ایجاد نانوایی استاندارد که منجر به تولید نان با کیفیت جهت استفاده مردم از نان مرغوب است و در این راستا از فعالیت تمامی نانوایی هایی که رعایت مسایل بهداشتی نکرده اند و تولید نان نامرغوب می نمایند جلوگیری بعمل خواهد آمد.اعتقادمان ایجاد رقابت برای افزایش کیفیت در کنار رعایت کمیت است.مبارزه با کم فروشی و بی توجهی در تولید نان با اعمال نظارت مستمر  همراه با تشویق واحدهای نانوایی خوب و ایجاد تنوع و رقابت درتولید نان مرغوب امکان پذیر است.  

ایشان گفت : با اعطای مجوز نانوایی که بخواهد منجر به تولید نان بی کیفیت گردد کاملا مخالفیم.  احداث و فعالیت یک یا چند نانوایی که استانداردهای لازم را داشته و دارای مدیریت تخصصی باشد؛  بهتر از واگذاری بی قید و شرط مجوز نانوایی  می باشد.

جمالی نماینده شرکت غله و بازرگانی منطقه 3  نیز گفت : شیراز جز اولین شهرها در ایجاد مجتمع نان سینا بوده  و در حال حاضر دارای 45 مجتمع تولید نان هستیم که خود چندین برابر یک نانوایی تولید دارد . وی احدات مجتمع نان را جلب رضایت شهروندان در انتخاب نوع نان و ایجاد تنوع و همچنین دسترسی  مراکز مسکونی و پر تجمع به تهیه نان عنوان نمود. 

نماینده صنعت و معدن و تجارت استان فارس نیز گفت:  تعیین شاخص های مجوز صدور نانوایی باتوجه به نیاز شهرستان شیراز و طرح در کمیته آرد و نان  می تواند نانوایی های سطح شهر را با استانداردهای پخت نان مجهز نماید و ما آمادگی داریم تا با معرفی دستگاههای به روز و مدرن و مطابق با استانداردهای لازم به  واحدهای صنفی آنها را در پخت نان یاری دهیم.همچنان که در آیین نامه و دستور العمل ها آمده است نقش دولت  عدم دخالت  در مدیریت  واحدهای صنفی است و تلاش می نماید نسبت به ساماندهی و نظارت در نحوه فعالیت اصناف اقدام نماید.

سخنوریان رییس اتحادیه صنف نانوایان شهرستان شیراز ضمن طرح مشکلات نانوایی ها و کثرت مراجعه کنندگان به دریافت مجوز نانوایی گفت: تا کنون 150 متقاضی ثبت نام داشته ایم .وی گفت :تعیین شاخص های صدور مجوز یکسان و هماهنگ با استناد آیین نامه و دستوالعمل موجود و قانونی ما را به سوی احداث نانوایی با کیفیت مدنظر مردم هدایت خواهد نمود.وی گفت متراژ مکان احدات نانوایی ؛ رعایت حریم محل احداث با توجه به تراکم جمعیتی ؛ مالکیت و یا مدت دار بودن اجاره نامه  و تعهد محضری ؛ توانمندی و تمکن مالی ؛ و شرایط کلی صدور پروانه کسب و مجوز های بهداشتی لازم و غیره از جمله شرایط اولیه واگذاری مجوز فعالیت نانوایی خواهد بود که در صورت تعیین تکلیف نهایی به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت ایرانیان اصناف نسبت ثبت نام اولیه اقدام نمایند.

 

روابط عمومی فرمانداری شیراز

http://shiraz.farsp.ir

 

منبع: حمید جورکش : مدیر روابط عمومی فرمانداری شیراز

نظرات کاربران

1
  ارسال نظر
  نام:
  ایمیل:
  نظر:
  کد امنیتی:
عکس های تصادفی
جست و جو